Home

EBR video kanal Gilla oss på Facebook
EBR Nyheter

DELSBO, SE. – EBR back in Europe
EBR USA have established to May 2016 NCCR in Sweden to take care about parts supply and support for the EBR owners in Europe. Read the Pressrelease here.

STOCKHOLM, SE. – EBR på MC Mässan
EBR motorcyklar kommer att presenteras på MC mässan i Stockholm. EBR 1190 RX och SX kommer att visas men även NCCR custombike. Om du vill prata om motorcyklarna från East Troy seriöst eller kanske funderar på att köpa en EBR är detta rätt tillfälle att besöka oss 22-25:e januari i Stockholm. Vi finns i monter A33:41

ESKILSTUNA, SE. –Come And See The Lights
Robban´s Speed Shop och NCCR, Sveriges första EBR återförsäljare, bjuder in till visning på Rinmansgatan 12 i Eskilstuna den 13/12 2014 kl. 12-18.00 där vi dricker glögg och käkar lussekatter samtidigt som vi tittar på de härliga EBR 1190 RX / SX samt tar del av NCCR:s julerbjudanden. VÄLKOMNA ATT SE LJUSET MED OSS
!

STOCKHOLM, SE. – NCCR på Hard Rock Cafe
Träffa oss och ta en titt på nya EBR 1190 RX och SX som kommer att visas på puben. Specialerbbjudanden tillgängliga i November . Vi ses 12:e november i Stockholm, klockan 11:30-23:00. Välkomna!

DELSBO, SE. – Beställ brochyrerna nu
Direkt från tryckeriet har de svenska Erik Buell Racing 1190SX och RX brochyrerna kommit. Om du vill ha ett set av dom gratis, e-maila din adress till ebr@nccr.se och vi skickar ett set med vändande post.

DELSBO, SE. – On the (Swedish) Road Again
Nu har de första EBR 1190 RX och SX kommit till NCCR i Hälsingland. Den helkåpade Superbike modellen RX är tillgänglig för direct leverans I färgerna  Racing Red, Strike Yellow och Galactic Black, den nakna Superfightern SX finns i Frostbite White, Racing Red eller Galactic black. Båda modellerna har den 1190cc East Troy V2 motorn med 185 Hästkrafter, 20 stegs justerbar traktionskontroll och ett vacuum operated slipper clutch system. RX modellen erbjuder justerbara clip-ons och ett speciellt airscoop för EBR den så typiska Perimeter frambromsen, ett hajfenskydd på swingen och naturligtvis helkåpan. Demokörningar kommer att bli tillgängliga hos NCCR inom en snar framtid, i butiken i Delsbo och på några utvalda platser i Sverige.

Informationen om priset är reviderat och fastställt till 129000kr för SX modellen och 159000kr för RX modellen inklusive förtransport och registrering.

ALKMAAR, NL. – Från och med augusti 2014 är EBR:s motorcyklar nu även tillgängliga i Sverige. Med NCCR i Delsbo hittades en kompetent partner för marknadsföringen av de 185hk starka EBR 1190SX superfighter och EBR 1190RX superbike i norden. Under åren 2010 och 2011 har NCCR AB tagit hand om tekniken vid insatsen av EBR 1190RR tävlingsmaskiner i den europeiska Sound of Thunder serien och kunde vinna mästerskapstiteln för EBR båda åren. Edwin Belonje, chef över Erik Buell Racing Europa: ”Med NCCR kunde vi vinna en partner med oerhörd kännedom av motorcyklarna där kunderna kan lita på kompetent teknisk service, även när det gäller fjädringssytemets inställningar”. Jens Krüper och hans team som är ansvariga för EBR motorcyklar hos NCCR lägger till: ”De nya motorcyklarna är fantastiska, V2-motorn är i det nuvarande evolutionssteget bland det bästa som finns på marknaden och med sina 185hk finns det alltid tillräcklig kraft. Ännu viktigare är däremot vridmomentet som finns precis där man vill ha det i det mellersta området, det är ren körglädje”.

EBR 1190RX kostar 159.000kr och EBR 1190SX 129.000kr. Båda modeller har 185hk samt en 20-stegs traktionskontroll och i Sverige en fabriksgaranti av 3 år.

EAST TROY, Wisc. – Efter den framgångsrika introduktionen av deras 1190RX superbike, presenterar Erik Buell Racing nu EBR 1190SX, en sann naked streetfighter-style sportbike med en superbikes kompromisslösa, tävlingsinriktade performance och väghållning. Med samma motor som 1190RX-modellen, en V-Twin med 185hk och 138Nm vridmoment, levererar 1190SX den bästa performance tillgänglig i streetfighter-kategorin. EBR:s grundare samt Chief Technical Officer Erik Buell är ingen främling i streetfighter-style scenen, då han definierade kategorin med introduktionen av Buell S1 Lightning år 1995. ”Streetfighter klassifikationen som var så revolutionerande när vi först kom ut på marknaden används nu inom marknadsföringen för alla möjliga sorters motorcykler, inkluderande några lite tillsnyggade standardmotorcyklar som har olämpliga eller limiterade motorer”, sa Buell. ”Så, kanske vore ett passande nytt namn för en motorcykel som 1190SX ’Superfighter’.”

Med sina många komponenter från EBR 1190RX superbike, är 1190SX en unik high performance motorcykel med racing i blodet. Streetfighter rakt igenom, är 1190SX designad för att dominera vägarna. Med en atletisk upprätt förarposition och ett bredare styre för lättsam hantering samt minimalistiska kåpor för lägre vikt, känner sig 1190SX lika hemma i det öppna landskapet som i storstadsdjungeln. Precis som alla andra EBR sportbikes, har 1190SX många Erik Buell signaturinnovationer för att optimera hantering och performance, som exempelvis bränsle i ramen för lägre och centraliserad vikt, navlösa hjul och perimeterbromsar för lägre ofjädrad massa, samt EBR:s patentskyddade Controlled Swirl Induction (CSI) som förbättrar kraft och bränsleekonomin medan avgasemissioner minskas. 1190SX finns i färgerna Frost Bite White, Racing Red och Galactic Black. Leveransen till EBR återförsäljare kommer påbörjas i augusti.

EAST TROY, Wisc. – Erik Buell Racing (EBR)har öppnat ett kontor i Nederländerna för att underlätta distributionen samt öka medvetenheten om varumärket EBR inom Europa. EBR:s kontor kommer att vara belägen i utkanten av Amsterdam, i förorten Alkmaar. EBR presenterade sin senaste produkt – 1190RX – under AIMExpo i Orlando. EBR:s europeiska kontor kommer även att främja EBR teamets deltagande i 2014 FIM Superbike World Championship tävlingar, där Geoff May och Aaron Yates kommer att tävla för EBR. Seriens tävlingar i Europa kommer att äga rum i Spanien, Nederländerna, Italien och Storbritannien under våren 2014.

ORLANDO, Fla. – Efter flera månader fyllda av spekulationer av återförsäljare, media och sportbike-entusiaster har Erik Buell Racing (EBR) idag avslöjat deras senaste sportbike, EBR 1190RX, på American International Motorcycle Exposition (AIMExpo) i Orlando.

Medan den nya gatulegala high-performance motorcykeln är en direkt efterträdare av EBR:s tävlingsinriktade limited edition 1190RS Super Bike, erbjuder den nya 1190RX många nya förarinriktade detaljer och har lagt ribban betydligt högre när det gäller sportbikes. Den nya motorcykeln väger nämligen endast 190kg, trots att den levererar otroliga 185hk och 138Nm från sin ET-V2 1190ccm V-Twin motor. Få originalmotorcyklar har någonsin levererat liknande vridmomentstoppar. 1190RX:s breda vridmomentskurva försäkrar föraren att det finns gott om kraft i alla växlar, där traktionskontrollens 20 lägen garanterar förarens kontroll på alla väglag.

Den genombrytande motordesignen och EBR:s racinginspirerade väghållning kopplad till ett helt nytt utseende med vetenskapligt utvecklad aerodynamik ger performance och köregenskaper som kan mäta sig med vilken superbike som helst i världen. Den multifunktionella, digitala instrumentpanelen låter föraren justera performance parametrar som traktionskontroll, samt ger denne tillgång till talrika funktioner såsom track performance data, serviceintervall och systemdiagnoser.